Skal bilen skrottes eller sælges?

SPONSORERET

Du kan sikkert mærke det. Tiden er kommet: Du skal have en ny bil – og du tænker sikker “sælg din bil du har nu”. Tiden er kommet til at sige farvel til den gamle, der er i stedet behov for noget nyt. Det kan der være mange grunde til. En grund kan være familieforøgelse. Lige pludselig står I med tre børn og en alt for lille mellemklassebil, som umuligt kan fragte alle børn til skole og børnehave. Du kan også have fået nyt job. Nyt job som kræver rigtig mange timer brugt i bilen på de danske landeveje, hvor den gamle bil ikke længere dur, og du i stedet mangler en lækker ny bil der kører langt på literen. Sidst men ikke mindst kan det også bare være, at du skal spare, ligesom mange andre af os danskere. 

Kan bilen sælges videre?

Drømmer du om en lækker ny Renault Captur med plads til hele familien og bagagen, så I kan køre sydpå over sommeren? Så kan det ofte være en økonomisk god og fornuftig idé at komme af med den gamle bil også. Flere biler betyder også flere betalinger på grøn ejerafgift og ikke mindst regninger på brændstof der skal betales. Står du og skal af med en bil, kan det være et godt udgangspunkt at spørge dig selv: “hvad kan jeg få for min bil?”. Samme spørgsmål kan du få svar på, hvis du besøger en sælger og opkøber af brugte biler. I dag er der et stort marked for brugte biler, og efterspørgslen er høj. Derfor mangler mange virksomheder brugte biler til at kunne sælge – især hvis de er fem år gamle eller under. Faktisk kan de fleste biler sælges videre, om du gør det gennem en professionel sælger eller på egen hånd, så længe bilen stadig har en form for værdi. Vælger du at få din bil solgt af en professionel forhandler, er det en god idé at have en idé om bilens værdi, inden du besøger forhandleren første gang. Undersøger du markedet for brugte biler der minder om din og sammenligner, har du et godt udgangspunkt. Du kan også vælge selv at sælge din bil privat. Gør du dette, skal du være bevidst om arbejdet og risikoen der ligger deri – som en forhandler normalt vil tage sig af.

Dette gælder, når bilen skal skrottes

Kan du ikke få din bil solgt, skal den skrottes. Det er faktisk din pligt som borger. Det er samtidig også din pligt, at dette bliver gjort korrekt og forsvarligt. Dette er vigtigt, da det har store konsekvenser for miljøet, hvis du ikke gør det ordentligt. Derfor er der i dag krav til, at skrotning af biler gøres på en miljørigtig måde. Dette gør du ved at aflevere bilen ved en godkendt autoophugger. Her skal du få en attest på din skrotning af bilen som skal have en underskrift af både dig og ophuggeren. Samtidig skal bilen også afmeldes. Dette kan du selv gøre, eller få din ophugger til at gøre. Ved en skrotning modtager du en skrotpræmie. Denne præmie ligger på omkring 2.200 kroner, som du får udbetalt ved at skrotte din bil korrekt.