Skal du købe en brugt bil? Så læs denne guide inden

SPONSORERET

Står du og overvejer at gå ud og investere i en ny bil, men har ikke lige det økonomiske overskud til at købe en helt fabriksny bil. Så kan det være, at du skulle finde en brugt bil i stedet. Men inden du køber en brugt bil, skal du læse denne guide. I denne guide finder du nemlig nogle gode tips og råd, om nogle af de vigtigste ting, som du skal undersøge inden du køber en brugt bil.

Tjek om der er restgæld i bilen

Det er ekstremt vigtigt når du skal købe en ny bil at du tjekker bilens historie grundigt. Når du tjekker bilens historie, er det en god ide også at undersøge om der er noget restgæld i bilen.

Hvis der er restgæld i bilen, betyder det at bilens nuværende ejer har lånt penge for at købe bilen, og at den nuværende ejer stadig skylder nogle penge til den långiver der er blevet lånt af.

Undersøg hvor økonomisk bilen er i længden

Du kan i dag virkelig sparer mange penge ved at købe en økonomisk bil. Så tjek derfor altid, hvor mange kilometer bilen kører på literen og hvor meget du skal betale i vægtafgift om året.

Der findes biler i dag, som kan køre helt op til 25-30 kilometer på literen, hvilket virkelig kan betyde store besparelser for dig.

Prisen på den vægtafgift som du skal betale, hvert halve år, på bilen varierer også meget. Den kan være helt nede på ca. 300 kr. pr. halvår. for en økonomisk bil og kan den være på mange tusinde kroner for en rigtig diesel-sluger. Prisen på vægtafgiften, udregnes ud fra hvor meget CO2 bilen udleder og hvor stor motoren er.

Kan du stole på sælgeren? – undersøg hvem du køber bilen af

Du kan slå din sælger op på mange forskellige portaler. Hvis du køber hos en forhandler, kan du f.eks. undersøge om forhandleren har modtaget klager tidligere. Du kan også tjekke på forskellige anmeldelses sider om forhandleren har fået gode anmeldelser og er til at stole på ud fra tidligere kunders erfaring.

Er det en privat sælger, kan du undersøge nettet, og se om du kan finde nogle profiler på de sociale medier, for at tjekke om det er person som vil prøve at snyde dig. En person som vil snyde dig, har højst sandsynligt ikke en flere år gammel Facebook profil.

Skal du bruge et billån?

Hvis du skal bruge et billån, kan det være en god ide at finde ud af hvor du kan få dette billigst henne. Hos Lendme.dk kan du få et tilbud på billån fra op til forskellige 7 banker, som du så kan sammenligne og finde det billigste lån imellem.

Du kan læse meget mere her, hvis du vil låne penge til bilkøb.

Du er ved at låse disse tips, forhåbentlig blevet klogere på nogle af de ting som du skal huske at undersøge inden du køber en brugt bil.