Attraktiv erhvervsleasing: Få fingrene i en firmabil, når du starter virksomhed

SPONSORERET

Dette er sponsoreret indhold

Når du starter egen virksomhed, er det ofte forbundet med en del omkostninger og risici ved at binde kapital i for eksempel privatejede firmabiler. Derfor er erhvervsleasing et godt alternativ, hvor du kan komme udenom at låne penge i banken, når den nye firmabil skal finansieres. Med erhvervsleasing medfølger nemlig en en række fordele, der gør det attraktivt at lease frem for at smide store summer efter privatejede biler. Desuden blev reglerne for beskatning af erhvervsbiler opdateret i starten af 2021, hvilket på mange måder har gjort erhvervsleasing endnu mere fordelagtigt for dig, der har kig på en smart og miljøvenlig el- eller plugin-hybrid-bil.

Fordele ved erhvervsleasing 

Med erhvervsleasing følger en række fordele, der gør det mere attraktivt at lease firmabilen fremfor at investere i privatejede biler. Fordelene ved erhvervsleasing bil er følgende:

Leasingydelsen er 100 % fradragsberettiget, når firmabilen udelukkende bruges i erhvervsmæssige sammenhænge, da virksomheden kan trække momsen. Du bliver altså kun beskattet, hvis du stiller leasingbilerne til rådighed for dine medarbejdere uden for arbejdstiden. Dog er det muligt at lease biler på papegøjeplader, der gør det muligt at opnå delvist momsfradrag ved fri bil, hvor det er muligt for medarbejderen at benytte sig af bilen i private sammenhænge. For at få momsfradraget skal bilen for eksempel leases i en uafbrudt periode på minimum seks måneder. Desuden skal firmakørsel udgøre mindst ti procent af den samlede kørsel, hvis din medarbejder har fri bil. 

Du slipper for værkstedsregninger med operationel leasing, som er én af mange leasingformer, som du kan vælge, når du leaser til erhvervsbrug. Ved denne form for leasing kan du fralægge dig bekymringerne om vedligeholdelse og uforskyldte skader, da leasingfirmaet bærer risikoen for, at udstyret går i stykker – samt står for vedligeholdelse og service. På den måde slipper du for trælse værkstedsregninger. 

Betalingsformen tilpasses virksomhedens ønsker, alt efter om virksomheden foretrækker at betale månedsvis eller kvartalsvis. Udgifterne bliver fastlagt i leasingkontrakten sammen med andre bestemmelser, såsom bilens stand, når du modtager den, eventuel fri kilometertal og andet som er vigtigt at have tjek på for at undgå ekstra omkostninger.

Læs om anhængertræk regler her, når du skal benytte bilen til erhverv!

Hvad betyder de nye regler for erhvervsleasing, når du vælger firmabil?

Den 1. juli 2021 træder de nye regler for beskatning af firmabiler i kraft. De nye regler omhandler regler for udregning af beskatning for firmabiler, der i høj grad er i overensstemmelse med tidens ånd om grønnere valgt. Det er nemlig blevet mere fordelagtigt at lease en el- og plugin-hybrid-bil frem for konventionelle benzin- og dieselbiler.  Med de nye regler er det for eksempel muligt at lease en elbil op til 500.000 kr. uden at betale registreringsafgift. Omvendt er benzin- og dieselbiler blevet et dyrere alternativ, da regeringen ønsker flere miljøvenlige biler på vejene i fremtiden. Du kan derfor med fordel vælge en miljøvenlig bil, da det med tiden vil være langt billigere, da du også skal betale miljøafgift.