Sådan gør du bilen klar til sommerferien!

SPONSORERET

Solen skinner, og drømmene hvirvler rundt i hovederne på os alle. Sommeren er en dejlig tid, og det er ikke mindst en tid, hvor mange danskere vælger at pakke deres kufferter i bilen og køre sydpå. Bilferien har alle dage været utrolig populær, fordi den tilbyder meget mere frihed, end man nogensinde kan få med offentlig transport, men det kan også hurtigt udvikle sig til lidt af et mareridt, hvis bilen ikke makker ret på turen. Af netop denne grund bør du allerede nu tænke på at gøre din bil sommerklar, hvis den skal køre mange kilometer under sydligere himmelstrøg!

Sørg for, at de praktiske detaljer er i orden!

Det første skridt på vejen mod en succesfuld bilferie er, at udstyret er i orden. Her handler det naturligvis om at gennemgå bilen fra ende til anden for at sikre, at der ikke lige er noget uforudset, som du måske har overset i hverdagens stress og jag. F.eks. kan det være smart at se efter, om affjedringen fungerer, som den skal, ligesom du bør tjekke alle bilens lygter og aircondition, hvis du har en sådan. Herudover er det vigtigt, at du kender bilens hjuldata, hvis der skulle blive problemer med dæk eller fælge undervejs. Denne hjuldata kan findes i instruktionsbogen eller endnu nemmere på nettet, og det er en god idé at have det skrevet ned, når du drager mod sydens sol. I det hele taget kan du finde ud af alt om biler på nettet, så hvis du er det mindste i tvivl, så spørg Master Google om hjælp!

Til sidst bør du også tjekke, at dækkene er pumpet til det rette vægttryk, ligesom alt fra sprinklervæske til olieniveau bør nærstuderes inden afgang. Hvis du oplever fejl eller mangler af nogen art, så anbefaler vi, at du gør noget ved det – det er så irriterende at bryde sammen på de tyske motorveje!

Tænk i komfort og underholdning til de mindste!

Når bilen nærmest står som ny, så er det tid til at fokusere på de lidt mindre vigtige detaljer, der dog betyder meget på en lang køretur – komfort og underholdning. Hvis du nogensinde før er draget på langtur med børn eller utålmodige voksne på bagsædet, så vil du også vide, at der sjældent går særligt længe før, der skal ske noget nyt. Du kan vide alt om biler og være en hamrende god chauffør, men det betyder ingenting, hvis børnene keder sig på bagsædet. Derfor bør du pakke så meget underholdning ind i bilen, som der er plads til. Her kunne en DVD-afspiller/computer være oplagt, ligesom diverse spillemaskiner er guld værd – men husk et sæt høretelefoner til alle de involverede. Vi anbefaler i samme ombæring, at du investerer i en oplader til 12 volt stik til alle dine enheder – dermed bliver et fladt batteri ingen hindring. Herudover kan det være perfekt at have nogle lidt mere lavpraktiske ting med, som f.eks. simple brætspil, bøger og andre ting, der heldigvis virker uden strøm!

Når underholdningen er helt på plads, så skal du tænke i bilens komfort. Her bør du selvfølgelig se på, om nakkestøtterne er sat i de rigtige højder, og om børnenes autostole er i orden og parat til den lange tur. En god autostol betyder meget for, om børnene f.eks. gider at sidde i bilen i lang tid, så derfor kan en bilferie være en oplagt mulighed for at investere i en ny af slagsen. Herudover kan det være smart at medbringe egne puder og evt. dyner, hvis du planlægger at køre om natten – dermed bliver det hele lidt mere komfortabelt!

En bilferie er en dejlig måde at holde ferie på, og hvis du holder ovenstående punkter for øje, så bliver jeres bilferie garanteret en succes. Vi ønsker jer rigtig god tur – og husk nu at holde jævnlige ispauser – det hjælper på humøret!