Tre gode ting at have tjekket inden din bil skal synes

SPONSORERET

 

Dette indhold er sponsoreret

Er din bil over fire år gammel, skal den synes en gang hvert andet år. Det er ikke altid noget som bilejere ser frem til. Måske har man en gammel bil, der lægger ens hjerte nær. Måske har man ikke lige fået repareret den baglygte, der har haft en løs forbindelse det sidste stykke tid. Eller måske mener man, at bilen i garagen er i topform og ikke behøver noget unødigt syn. Ikke desto mindre, er et syn noget man skal igennem som bilejer. Det er ikke kun en regning for ejeren, men også et ansvar man har over for sine medtrafikanter. Sikkerheden bør ganske enkelt være i orden. For vores allesammens skyld. Men det rutinemæssige syn kan godt ende med at blive en dyr affærre, hvis man har overset nogle vigtige detaljer på bilen. Derfor følger her tre ting, du kan tjekke derhjemme, inden du tager din bil til syn. Så kommer der forhåbentligt ikke nogen ubehagelige overraskelser på regningen bagefter.

Skader i forruden

En skadet forrude er en stensikker årsag til en høj regning eller omsyn. Derfor: Husk glasskaden inden syn Det kan ikke siges mere ligeud. Har du nogen mindre stenslag eller glasskader, så gør du dig selv en tjeneste ved at have styr på dette inden synet. Forruden er også en vigtig del af bilens strukturelle styrke, således at du står bedre, skulle du blive involveret i en færdselsulykke. Flere kompetente virksomheder blandt andre Dansk Bilglas garanterer montering af forrude efter fabrikkens forskrifter, så du er sikker på, at din forrude er som den skal være. På den måde klarer du både synet og kører mere sikkert ude på landevejene.

Bilens lygter

En god ting at have styr på, inden du sender din bil til syn, er lygter. Din bil har diverse forskellige lygter hele vejen rundt, der skal sikre din og andres sikkerhed i trafikken. Er disse ikke i ordentlig stand, så kan det udgøre en sikkerhedsrisiko. Og det kan også betyde en regning, når bilen synes. Derfor bør du selv tjekke din lygter i det omfang, du kan derhjemme. Du skal sikre dig, at alle lamper virker og lyser. Tjek stop- og blinklys ved at bakke bilen op mod en mur, og kig efter genskæret. Tjek også, at det lange lys lyser 100 meter af vejbanen op.  Læs om xenon via linket.

Advarselslamper i instrumentbrættet

Sidst bør du også tjekke de forskellige advarselslamper i instrumentbrættet på bilen. Er der nogen symboler, der ikke plejer at være der? Er alt som det plejer? hiv eventuelt bilens manual frem for at være sikker på, at du har forstået alle lampernes betydning. Ser alt fint ud her, er du et skridt tættere på et succesfuldt syn uden nogen ubehagelige overraskelser.